Un român stabilit în Oslo, capitala Norvegiei a povestit în direct la B1 TV cum decurge situația de acolo, în plină pandemie de COVID-19. Acesta a aruncat bomba și l-a surprins pe jurnalistul Tudor Barbu.

În prezent, în toate spitalele din Norvegia sunt internați doar șapte pacienți infectați cu COVID-19 și niciunul la Terapie Intensivă.

„Sunt doar șapte pacienți cu COVID-19, internați în spitalele din toată țara. Sunt cinci milioane de locuitori și avem doar șapte cazuri în toată țara. Bine, au fost mult mai multe acum vreo două săptămâni, o lună, au fost…cred că depășeau suta”, a declarat românul stabilit în Norvegia.

Tudor Barbu: Pai cum ați reușit? Cum a reușit Guvernul de la Oslo ca țara să aibă doar șapte cazuri, niciunul la ATI? Ce secret aveți?

Român în Oslo: Pai eu nu cred că e vorba de guvernanți! Cred că e vorba de oameni, de moralul poporului, al oamenilor. Adică aici se ține distanța, la fiecare magazin e dezinfectant, nu intră foarte multe persoane în magazine, poartă masca și asta nu e ceva impus. Și aici au fost cazuri în care au făcut o relaxare la tarase și restaurante, acum două săptămâni, dar lumea nu a respectat și deja au început să închidă restaurantele.

mai mult la   /www.dcnews.ro/

Lasă un răspuns