Think thank-ul Robert Lansing Institute susține că Diana Șoșoacă are legături cu serviciile secrete militare rusești: Cea mai recentă operațiune a GRU în România, proiectul de lege privind anexarea unei părți din teritoriul Ucrainei depus de senatoare

0
187

Think thank-ul Robert Lansing Institute (RLI) susține într-o analiză publicată pe 23 martie că Diana Șoșoacă are legături cu serviciile secrete militare rusești și că cea mai recentă operațiune a GRU în România este proiectul de lege depus de senatoare română privind anexarea unei părți din teritoriul Ucrainei. RLI mai spune că „este probabil ca Șoșoacă să fi intrat în atenția serviciilor secrete rusești ca fost membru al partidului de extremă dreapta neonazist antisemit pro-rus Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), din care a fost exclusă”. 

„Cea mai recentă operațiune a serviciilor de informații militare ale Rusiei o implică pe senatorul român Diana Iovanovici Șoșoacă, care a depus un proiect de lege privind anexarea unei părți din teritoriul Ucrainei – Bucovina de Nord, o parte din regiunea Cernăuți, Basarabia și Insula Șerpilor. Ea propune anularea Tratatului din 1997 privind relațiile de bună vecinătate și retrocedarea „pământurilor istorice” către România. Cu toate acestea, menționarea revendicărilor asupra Maramureșului istoric poate sugera indirect că inițiativa a fost conturată la Moscova, deoarece Ungaria este cea care are pretenții asupra Mureșului ca parte integrantă a Ținutului Secuiesc”, se arată în analiza RLI.

Robert Lansing Institute mai spune că „este probabil ca Șoșoacă să fi intrat în atenția serviciilor secrete rusești ca fost membru al partidului de extremă dreapta neonazist antisemit pro-rus Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), din care a fost exclusă pentru că nu era de acord cu strategia acestuia. Cu toate acestea, în declarații ulterioare, Șoșoacă nu a contrazis niciodată pozițiile exprimate de AUR, astfel încât retragerea sa a fost probabil rezultatul unor contradicții interne de partid și al căutării unei noi căi profesionale. Astfel, este probabil ca rușii să o fi susținut în această perioadă”.

mai mult la :

Think thank-ul Robert Lansing Institute susține că Diana Șoșoacă are legături cu serviciile secrete militare rusești: Cea mai recentă operațiune a GRU în România, proiectul de lege privind anexarea unei părți din teritoriul Ucrainei depus de senatoare/ Șoșoacă: „Nu am nicio legătură cu Rusia”

Lasă un răspuns