Femeile singure din Norvegia au primit acces la inseminarea artificială şi donare de ovule pentru a putea avea copii, după ce politicienii au votat o actualizare a legislaţiei, informează agenţia DPA, preluată de Agerpres.

Modificarea legii în domeniul biotehnologiei, în vigoare în ultimii 16 ani, survine unei campanii a partidelor de opoziţie din Parlament. Alte modificări vizează examinările medicale cu ultrasunete în primele trei luni de sarcină şi o analiză de sânge pentru identificarea potenţialelor anomalii genetice ale fătului.

Modificările legislaţiei au făcut subiectul unor dezbateri aprige, Partidului Creştin Democrat (KrF) argumentând că părinţii ar putea opta pentru avort în cazul în care ar afla că fătul are o anomalie cromozomială într-un stadiu precoce al sarcinii.

În timpul votului, locurile din sala istorică au fost despărţite de plexiglas pentru a-i proteja pe politicieni în contextul pandemiei de coronavirus. Guvernul minoritar, format din partidele Hoyre, KrF şi Venstre, a fost depăşit la voturi de partid

mai mult la /ziarulprahova.ro/

Lasă un răspuns