Una dintre cele mai aglomerate rute maritime a fost închisă după ce Danemarca a activat un lansator de rachete și nu l-a mai putut opri

0
33
Danemarca a închis ieri una dintre cele mai aglomerate rute maritime din lume din cauza unui lansator de rachete activ, care funcționa defectuos, aflat la bordul unei fregate a marinei daneze, informează CNN. Frigata Niels Juel staționează în strâmtoarea daneză Great Belt, principala care maritimă în Marea Baltică.
Lansatorul de rachete Harpoon aflat la bordul navei daneze a fost activat în timpul unui test obligatoriu realizat joi, însă n-a mai putut fi dezactivat, au anunțat forțele armate daneze într-un comunicat, adăugând că la fața locului au fost chemați specialiști pentru a rezolva problema.
„Până la dezactivarea lansatorului, există riscul lansării unei rachete la o distanță de până la câțiva kilometri”, se anunța în comunicat. Zona de pericol era de aproximativ 5-7 kilometri față de baza navală Korsør. Totodată, în zonă a fost închis spațiul aerian. Navele aflate în zona de pericol au fost anunțate să aștepte rezolvarea situației.

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/externe/una-dintre-cele-mai-aglomerate-rute-maritime-a-fost-inchisa-dupa-ce-danemarca-a-activat-un-lansator-de-rachete-si-nu-l-a-mai-putut-opri-2748467

Lasă un răspuns