AcasăNorvegiaNorvegia va oferi persoanelor vaccinate cu AstraZeneca un ser bazat pe ARN...

Norvegia va oferi persoanelor vaccinate cu AstraZeneca un ser bazat pe ARN mesager la rapel

-

Ministerul Sănătății din Norvegia a anunțat vineri că persoanele care au primit prima doză de vaccin AstraZeneca împotriva COVID-19 vor face rapelul cu un ser pe baza tehnologiei ARN mesager (ARNm), precum cel de la Pfizer/BioNTech şi Moderna, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Pe 11 martie, Norvegia a decis suspendarea vaccinării cu serul de la AstraZeneca, după ce cinci cazuri grave de cheaguri de sânge, din care trei mortale, s-au înregistrat la persoane tinere și sănătoase. În prezent, ţara foloseşte vaccinurile anti-COVID de la Pfizer / BioNTech și Moderna.

Autorităţile de la Oslo au creat un comitet de experţi care trebuie să decidă până la 10 mai dacă se va relua campania de vaccinare cu AstraZeneca și să publice un raport despre riscurile asociate vaccinului. Cu toate astea, decizia va veni prea târziu pentru cei care au primit deja prima doză din acest vaccin.

Citeşte întreaga ştire: Libertatea.ro : Norvegia va oferi persoanelor vaccinate cu AstraZeneca un ser bazat pe ARN mesager la rapel

Lasă un răspuns

- Advertisment -

Must Read

Descoperă mai multe la Oslo | Norvegia ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura