Cel mai mare fond de investiţii din lume a avut un randament de 34.000 de dolari pentru fiecare dintre locuitorii uni stat european,valoarea totală a fondului fiind echivalentă cu aproximativ 207.000 de dolari pentru fiecare bărbat, femeie şi copil.
Fondul suveran de investiţii al Norvegiei a avut, în 2019, un randament al investiţiilor de 19,9%, ceea ce i-a permis să realizeze câştiguri record de 1.690 miliarde de coroane norvegiene (180,49 miliarde de dolari).

„2019 a fost un an foarte bun pentru fondul suveran de investiţii al Norvegiei. Aceasta este cea mai mare creştere anuală în valoare înregistrată în întreaga istorie a fondului”, a declarat guvernatorul Băncii Centrale a Norvegiei, Oeystein Olsen, potrivit Agerpres.

Potrivit cifrelor oficiale, Fondul suveran de investiţii al Norvegiei a avut un randament al investiţiilor de aproape 34.000 de dolari pentru fiecare din cei 5,3 milioane de locuitori ai Norvegiei iar în prezent valoarea totală a fondului este echivalentă cu aproximativ 207.000 de dolari pentru fiecare bărbat, femeie şi copil.

mai mult la  adevarul.ro

 

Lasă un răspuns