Primul ministru al Norvegiei, Erna Solberg, a declarat la o televiziune din Norvegia că măsurile de protecție și prevenție care au fost impuse au fost prea drastice.

“Oare a fost nevoie să închidem școlile? Probabil că nu”, a declarat Solberg. Pentru că a ales prevenția, primul ministru a mai adăugat că probabil multe dintre aceste decizii legate de pandemie au fost luate de frică, informează The Telegraph.

Norvegia este una dintre țările care au reușit să lupte cel mai eficient contra răspândirii noului virus. Pe parcursul acestei săptămâni, a fost declarat un singur deces din cauza Covid-19. Numărul de decese pe cap de locuitor este de 44 la 1 milion de oameni, puțin peste o zecime din numărul observat în Suedia unde au murit 4.971 de persoane din cauza infectării cu coronavirus.

Cu toate acestea, succesul Norvegiei a costat economia țării. O comisie de experți responsabili cu efectuarea unei analize costuri – beneficii legată de carantinarea din luna aprilie arată că pierderile sunt estimate la 27 miliarde de dolari/ lună la nivelul întregului stat.

mai mult la  /www.forbes.ro/

Lasă un răspuns