Norvegia anunţă că a finalizat vânzarea celor 32 de avioane F-16 la mâna a doua către România

1
171
Norvegia a anunţat joi că a finalizat vânzarea a 32 dintre avioanele sale de luptă F-16 către România, după unda verde dată de autorităţile americane şi norvegiene. Principul acestei vânzări fusese anunţat în noiembrie, pentru o sumă de 388 milioane de euro.

„Vânzarea va întări şi moderniza apărarea unei naţiuni aliate ce are Ucraina ca vecin”, a spus ministrul norvegian al apărării, Bjorn Arild Gram, într-un comunicat, relatează AFP, citată de Agerpres. Într-o întâlnire cu presa străină la sfârşitul lunii mai, prim-ministrul norvegian Jonas Gahr Store exclusese eventualitatea de a se reveni asupra acestui contract în favoarea unei livrări a avioanelor către Ucraina pentru a o ajuta să respingă invazia rusă.

Citește mai mult la:  www.digi24.ro/stiri/

1 COMENTARIU

  1. Este important să menținem și să dezvoltăm aceste parteneriate strategice pentru a asigura securitatea și stabilitatea în regiune. Achiziționarea acestor avioane reprezintă un pas înainte în consolidarea capacităților noastre de apărare și în promovarea unei abordări cooperante în cadrul NATO și al alianțelor regionale.

    Sperăm că aceste avioane vor fi utilizate cu succes și că vor contribui la întărirea securității noastre naționale și la protejarea intereselor noastre într-un mod eficient și responsabil. Felicitări României pentru această realizare și așteptăm cu interes impactul pozitiv pe care această achiziție îl va avea asupra capacităților noastre de apărare.

Lasă un răspuns