Acasă Lifestyle Business Danemarca și Norvegia cer garanții financiare federației europene de handbal!

Danemarca și Norvegia cer garanții financiare federației europene de handbal!

1393
0

Federațiile din Danemarca și Norvegia, co-organizatorii Euro 2020, cer ajutorul forului european pentru a putea găzdui turneul final din luna decembrie

S-a vorbit mult de problemele financiare din jurul Europeanului feminin de handbal, programat între 3 și 20 decembrie, în Norvegia și Danemarca. Președintele federației norvegiene, Kåre Geir Lio a anunțat de acum mai bine de o lună că țara sa nu va mai putea susține turneul final dacă meciurile se vor juca fără spectatori, din cauza pandemiei de COVID-19. Omologul său danez, Per Bertelsen a ridicat aceeași problemă. „Danemarca poate renunța la găzduirea parțială a Campionatului European dacă Federația Europeană de Handbal (EHF) nu oferă nicio garanție financiară”, a declarat Bertelsen pentru cotidianul BT.

„Vom face tot ce ține de noi pentru a nu se ajunge la renunțare. Dar dacă o anumită țară, unde nivelul costurilor este mai mic, va dori să preia organizarea, o poate face”, a mai spus șeful handbalului danez. „Suntem încă interesați, dar asta în condițiile în care nu va trebui să acoperim deficitul de câteva milioane de euro. Problema este că pandemia de coronavirus face imposibilă umplerea tribunelor, o sursă importantă de venituri”, a mai spus Bertelsen. Danezul solicită un plan de la EHF. „Sălile o să se poată ocupa poate în proporție de 10, 25, 50 la sută. EHF ar trebui să fie parte din acest plan”.

mai mult la   /www.gsp.ro/

Lasă un răspuns

Descoperă mai multe la Oslo | Norvegia ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura