Danemarca anunţă planurile pentru a construi 6 noi parcuri eoliene maritime imense, care vor permite renunţarea la cărbune în încălzirea oraşelor

0
63
Danemarca e ţara care e emblematică pentru tehnologia turbinelor eoliene, şi asta se întâmplă pentru că Danemarca a fost una din primele ţări din lume care a implementat pe larg turbinele eoliene atât pe uscat, cât şi în mările sale, dar şi pentru că turbinele eoliene, în forma lor cunoscută azi, au fost inventate practic în Danemarca, de către cei de la Vestas. Prin urmare, Danemarca este astăzi patria celor mai mari producători de turbine, aici există cele mai mari centre de testare din Europa a noilor modele de turbină, iar ţara, bineînţeles, are multiple parcuri eoliene active sau în proces de construcţie.
Acum Agenţia Daneză de Energie a anunţat planurile sale pentru construcţia a încă 6 parcuri eoliene maritime noi imense, ia acestea vor aduce o contribuţie uriaşă la balanţa de energie regenerabilă produsă în Danemarca, permiţând nu doar acoperirea unor necesităţi curente, ci şi producţia de energie pentru planuri grandioase de renunţare totală la cărbune pentru încălzirea oraşelor şi minimizarea consumului de gaz.

 

piataauto.md/Stiri/

 

Aceasta este prima pompă de căldură gigantică din lume care servește drept sistem de încălzire centralizată pentru un întreg oraș cu zeci de mii de case, folosind CO2, apă de mare și inginerie genială la scară largă. Datorită acestei pompe de căldură, orașul Esbjerg din Danemarca va putea renunța la arderea cărbunelui pentru încălzire și va putea folosi doar energie regenerabilă într-o singură mișcare. Cum functioneazã? Care este ideea genială și componentele secrete care fac acest concept viabil? Și, desigur, cât de eficient poate fi în consumul de energie? În acest videoclip găsesc răspunsurile inginerilor care au creat și gestionează sistemul genial. DESPRE WATT ENERGY Explorăm subiecte și tehnologii de inginerie care ajută umanitatea să fie eficientă și durabilă – pompe de căldură, mașini electrice, camioane electrice, avioane electrice, nave electrice, combustibil sintetic, hidrogen, energie solară, energie eoliană, rețele electrice, sisteme de stocare a energiei.

 

Lasă un răspuns